Salemans | Carpe Diem verrees in slechts anderhalf jaar
21687
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21687,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Carpe Diem verrees in slechts anderhalf jaar

In 2015 verrees in Baarlo een indrukwekkende stoeterij: Carpe Diem. Het complex dat werd uitgevoerd voor Turkse opdrachtgevers beslaat bijna 9 hectare en biedt plaats aan 30 paarden. Saillant detail: de realisatie vond plaats in een bijzonder kort tijdsbestek: slechts anderhalf jaar, inclusief zes maanden proceduretijd.

 

 

Uitdaging: bijzonder korte tijdsbestek

Normaal gesproken zou een bouwproject als Carpe Diem twee jaar in beslag nemen. Salemans wist op twee manieren het tijdsbestek onder de anderhalf jaar te houden.

 

1. Inzicht in vergunningstraject en een goede relatie met vergunningverlener. Wij weten hoe gemeentes redeneren. Daardoor brengen we eventuele pijnpunten van tevoren scherp in beeld en lossen we die op voordat de vergunningaanvraag de deur uitgaat. Zo geven we de gemeente de kans om ook sneller knopen door te hakken. Bovendien is er in ruim twintig jaar ervaring een solide vertrouwensband ontstaan tussen de gemeente, diverse aannemers en onszelf. Ook dat zorgt voor een soepelere aanpak.

 

2. Een slimme toepassing van het bestaande stoeterij die zich al op het terrein bevond, bood kansen om tijd te besparen. Door met de eerste aanleg binnen het agrarische gebouw te blijven, vermeden we sloop- en bepaalde bouwwerkzaamheden en maakten we gebruik van de bestaande mogelijkheden. Een concessie die de opdrachtgevers graag deden.

 

 

Visie opdrachtgevers: modern en met oog voor de omgeving

De opdrachtgevers hadden een duidelijke visie voor ogen. Typerend voor de stoeterij zijn de moderne architectuur (zowel buiten als binnen) en de harmonie met de omringende natuur.

 

• De hedendaagse stallen moesten ruimtelijk aanvoelen, optimaal gebruikmaken van daglicht en doordachte aanvoer van verse lucht.

 

• Ook was het belangrijk dat de complete stoeterij in de natuurrijke omgeving paste. Dat maakten de eenvoud in architectuur en het gebruik van duurzame materialen mogelijk.

 

• Daarnaast was er veel aandacht voor het comfort van de ruiters. Zij zijn voorzien van luxueuze vertrekken met bijzondere aspecten. Denk aan een wandbekleding van stro en een openhaard in de loungeruimte.

 

• En zijn de eigenaars in het buitenland? Dan volgen ze de gang van zaken in Baarlo via een realtime audio- en beeldverbinding.

 

• Stoeterij Carpe Diem, Baarlo
• 9 hectare
• 30 paarden (uitbreiding naar 50 paarden mogelijk)
• In slechts 9 maanden gerealiseerd, waaraan 6 maanden proceduretijd vooraf ging
• Veel daglicht en ventilatie in de stallen
• Integratie in natuurrijke omgeving
Custom Field

Lorem ipsum dolor sit amet