Vijf duidelijk afgebakende stappen

Onze werkwijze

Precies weten waar u aan toe bent

Jarenlange ervaring

Wij bij Salemans Omgevingsontwikkeling & Bouwbegeleiding hebben tientallen jaren ervaring in de ontwikkeling en realisatie van diverse soorten vastgoed. Ook overheidsorganisaties hebben geen geheimen voor ons. U mag dus vertrouwen op een soepel traject met vijf duidelijk afgebakende stappen.

Hierdoor hebben wij stevige grip op het bouwtraject, waarin veel specialistische disciplines samenkomen.

Het resultaat? Ontspannen uw droom werkelijkheid zien worden. Graag geven we u meer inzicht in deze stappen die we samen met u zetten.

Stap 1 | Intake

U wilt meer concrete informatie over hoe uw hippische accommodatie, woonhuis, bedrijfsgebouw, of appartementencomplex gerealiseerd kan worden? Dan bent u van harte welkom op onze locatie in Nederweert en gaan we met u in gesprek.

Wist u dat dit eerste kennismakingsoverleg bij ons vrijblijvend en kosteloos is?

Het gesprek dat daarop volgt, voeren we graag bij u op locatie om samen uw ideeën en de situatie helder in beeld te brengen.

Vervolgens geven wij aan hoe uw plannen zo soepel, snel en voordelig mogelijk gerealiseerd kunnen worden. Ook bekijken we samen het budget. Kortom, we brengen ontwikkeling, voorbereiding en realisatie in kaart zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Stap 2 | Oriëntatie

Tijdens deze stap richten we ons op aspecten zoals bestemmingsplan, omgevingsvergunning, milieu en bedrijfsvoering. Maar denk ook aan architectuur, installaties en bouwrechten.

We beantwoorden vragen als:

  • Wat mag u bouwen?
  • Wat kunt u bouwen?
  • En hoelang doen we daarover?

 

De ontwikkeling van uw locatie is de meest doorslaggevende fase. Een professionele aanpak is dan ook vanaf het begin belangrijk. Daarvan bent u met Salemans verzekerd.

Stap 3 | Vergunningen

Salemans neemt de verantwoording van alle vergunningaanvragen op zich. Dat vraagt een verkenning met de gemeente, provincie en andere belangengroepen. Ook houden we rekening met wijzigingen in het bestemmingsplan en met milieu- en natuurvoorwaarden.

Bij eventuele bezwaren mag u gerust zijn. Salemans heeft alle knowhow in huis om een gedegen juridische procedure te voeren. Tegelijk zetten we tijdens deze fase inschrijvingen uit naar (hoofd)aannemers. Daarbij werken we met digitale tekeningen en een digitaal archief dat wereldwijd tot onze beschikking staat.

Omdat we daardoor niet afhankelijk zijn van papierwerk, kunnen we op ieder moment en overal aanpassingen verwerken. Bovendien sluit deze methode nauw aan op de werkwijze van gemeenten, zodat zij uw plannen vlotter kunnen verwerken.

Stap 4 | Realisatie

De realisatie van uw bouwplan zien wij als een project dat zeven dagen per week en vierentwintig uur per dag doorloopt. Om de bouwwerkzaamheden in goede banen te leiden, combineren we bij Salemans een uitgebreide en complete communicatie met bouwkundig en technisch inzicht.

We zetten een doordacht projectmanagement op en controleren daarbij ook de aannemers tot in het kleinste detail. U mag erop vertrouwen dat zaken rond brandweer, verzekeringen, veiligheid en certificeringen in orde gebracht worden.

Stap 5 | Oplevering en nazorg

Bij ons wordt de oplevering tot in de puntjes verzorgd. Letterlijk. Want bij Salemans is het van juridisch zeer groot belang dat de aannemers aan uw en de op papier gezette verwachting voldoen.

Daarom maken we een proces-verbaal op waarin we tal van aspecten meenemen, zoals inpassing van het gebouw in de omgeving, prijs-kwaliteitverhouding en duurzaamheid. Denk aan het effect van bezonning en wind op uw comfort, nagekomen kwaliteitsafspraken met onderaannemers en verantwoorde kap van het gebruikte hout.

Maar daar stopt onze samenwerking niet. Heeft u opmerkingen na oplevering? Dan handelen we die deskundig af. De duur van de nazorg staat niet vast. Wij staan voor u klaar en die ondersteuning is niet afhankelijk van een garantietermijn. De aannemers houden we aan de wettelijke termijnen.

Benieuwd naar de mensen achter Salemans?

Maak vrijblijvend kennis met ons!